Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پایان سخنان رئیس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دفاع از کابینه پیشنهادی، مجلس وارد بررسی صلاحیت کلیات کابینه با استماع نظرات ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف شد که هرکدام از آنها ۱۵ دقیقه فرصت دارند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، فولادگر، نماینده مردم اصفهان: مخالف
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به عنوان نخستین نماینده مخالف کابینه پیشنهادی گفت: غیر از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، متوسط سن وزیرهای پیشنهادی دولت دوازدهم بیشتر از دولت یازدهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فولاد گر در مخالفت با کابینه پیشنهادی و برنامه های آن افزود: پرسش این است که آیا رئیس جمهور ارزیابی از برنامه های پیشنهادی دارد و آیا برنامه هایی که در سال 92 تهیه کرده بودند درباره آن آسیب شناسی کرده اند؟ آیا وزرای پیشنهادی جدید با وعده های انتخاباتی آقای روحانی همخوانی دارند؟
وی گفت: ما در اقتصاد انتظار تحول داریم برای وزارتخانه اقتصاد یکی از معاونان آقای طیب نیا معرفی شده است پرسش اینجاست که آیا انتظار تحول در همین حد در نظر گرفته شده است؟
فولاد گر با اشاره به سخنان رئیس جمهور مبنی بر وجود 5 ابرچالش همچون اشتغال، اصلاح نظام بانکی، صندوق های بازنشستگی، بودجه دولت و محیط زیست گفت: آیا کابینه پیشنهادی توان حل این 5 ابر چالش را دارد؟
وی گفت: از دولت انتظار داریم با منتقدان مهربان تر باشد و سینه باز کند برای آنها، آن هم در عمل و نه صرفا حرف، به ویژه اینکه برخی از برنامه های دولت مثل اشتغال یک میلیون نفر در سال را منتقدان مطرح می کردند اما با اتهامات پوپولیستی مورد تمسخر واقع می شدند.
این نماینده مخالف کابینه پیشنهادی گفت: انتظار بود جایگاه اقتصاد مقاومتی در برنامه های دولت بیشتر دیده شود از سوی دیگر واقعیت این است که قرار بود هیئت پیگیری روند اجرای اقتصاد مقاومتی جلسات مستمر با حضور سران قوا تشکیل دهد که فقط یک جلسه شکل گرفت.
نماینده مردم اصفهان گفت: بالاخره کابینه پیشنهادی براساس رایزنی های رئیس جمهور با سران و جریان اصلاحات و اعتدال شکل گرفته و همه آنها باید پس از چهار سال نقش خود را در تشکیل کابینه بپذیرند نه اینکه با گذشت چند سال آن را انکار کنند.
وی گفت: منتقدین انتظار حضور در کابینه را ندارند اما معتقدند دولت حداقل به برنامه هایی که خود وعده آن را داده جامه عمل بپوشاند اگرچه در مجموع انتظار کابینه و برنامه بهتری از وزرای پیشنهادی و برنامه داده شده می رفت.احمد لاشکی: موافق
نماینده موافق با برنامه های رئیس جمهور و کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: دولت مناسب با انتظارات و تاکیدات مردم اولویت اصلی خود را در برنامه چهار ساله پیش رو رشد اقتصادی فراگیر، مستمر، اشتغال زا و ضد فقر ارائه کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، قاسم احمدی لاشکی در موافقت با برنامه های رئیس جمهور در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در مجلس ، تصریح کرد: رئیس جمهور زودتر از زمان قانونی دو هفته ای معرفی وزرا به مجلس، وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی کردند که من از ایشان متشکرم.
وی افزود: البته به عنوان عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از ایشان گله می کنم که در گذشته همیشه وزرا و مدیرانی را از وزارت علوم برای وزارتخانه ها معرفی می کردند ولی این بار چه شد که معرفی وزیر برای وزارت علوم در بین این تعداد اندیشمندان و دانشمندان حوزه مختلف دانشگاهی به تاخیر افتاد؟
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس گفت: خدایا به همه، ما و همکاران ما کمک کن تا پای منافع ملت و کیان ایران بزرگ و نظام جمهوری اسلامی به میان می آید، قضاوت ها و داوری ها فراتر از مرزهای فکری چپ و راست ، اصلاح طلب و اصول گرا و همچنین مرزهای جغرافیایی قومیت ها باشد.
وی ادامه داد: مخالف عزیزی که فرمودند رئیس جمهور مبنا را براساس قانون قرار نداده و قانون دیده نشده است باید عرض کنم ؛ اولاً وزرا در این دوره خیلی نیاز به برنامه ندارند چرا که شما چند ماه گذشته برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور را نوشتید و دولت نیز هماهنگی های لازم را انجام داد لذا هر وزیری بر سر کار آید مبنای کار او باید بر اساس برنامه ششم توسعه باشد.
احمدی لاشکی خطاب به یکی دیگر از مخالفان برنامه های دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: عزیزی که فرمودید رعایت مسائل قانونی و امثال آن نشده است (با نشان دادن کتابچه معاونت نظارت مجلس در خصوص برنامه های وزرای پیشنهادی دولت) باید عرض کنم بر این اساس این معاونت تمام برنامه های وزرای پیشنهادی را با قانون تطبیق داده است و بر این اساس اعلام کرده است که برنامه های اعضای پیشنهادی کابینه هیچ مغایرتی با برنامه ها و اسناد فرادستی ندارد.
وی ادامه داد: بنابراین مبنایی که در برنامه ها ارائه شده صرفا قانون بوده است و برای دولت نیز فصل الخطاب قانون بوده است.
وی با اشاره به نگرانی اصلی مردم در حوزه اقتصاد و معیشت خاطرنشان کرد: نان مردم و بیکاری جوانان نگرانی اصلی مردم است لذا من اعتقاد دارم دولت مناسب با انتظارات و تاکیدات مردم اولویت اصلی خود را در برنامه چهارساله پیش رو رشد اقتصادی فراگیر ، مستمر، اشتغال زا و ضد فقر داده است.
وی افزود: این بار انسجام فکری بین دولت و وزرای پیشنهادی بیشتر شده است، هماهنگی نسبی بیشتری در روش و اجرا بین وزرای پیشنهادی وجود دارد .
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت گفت: این بار بسیاری از نیروها از خود وزارتخانه های مربوط انتخاب شده اند و این یعنی کارکشته اند و کار را می دانند و کارشناسند اما اینکه فقط کارشناس باشند کفایت می کند؟ نه، وزیر باید سیاست مدار باشد ، چرا؟
وی ادامه داد: برای اینکه در هیئت دولت موضوعات عام و دیگری نیز مطرح می شود که وزیر مربوط باید در خصوص چنین مسائلی نیز اظهار نظر کند اما اینکه در حوزه های تخصصی افرادی چون دکتر ظریف ، دکتر قاضی زاده هاشمی، دکتر زنگنه و وزرای آموزش و پرورش، نیرو، کشاورزی و فرهنگ و ارشاد از بدنه همان وزارتخانه هستند این یعنی کار را می شناسند و قطعا بهتر می توانند در ارزیابی ها اظهار نظر کنند.
وی با اشاره به موفقیت های چهار سال گذشته دولت آقای روحانی تصریح کرد: تا سال گذشته 20 درصد از درآمد کل نفت باید به حساب صندوق توسعه ملی واریز می شد اما این بار با هماهنگی های صورت گرفته بر اساس برنامه ششم 30 درصد از کل درآمد نفتی به حساب صندوق توسعه ملی واریز شد و این یعنی به آینده و بخش های خصوصی دقیق تر توجه شده است.
احمدی لاشکی گفت: همچنین در کنترل نوسانات نرخ ارز هماهنگی صورت گرفت تا اگر این نوسانات به بیش از 7 درصد برسد، خسارت های بنگاه های تولیدی توسط دولت جبران شود .
وی در پایان خاطر نشان کرد: در حوزه بهداشت و درمان طرح تحول سلامت با همین وضعیت ادامه خواهد یافت.فلاحت پیشه: مخالف
نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو گفت: در مورد برنامه ششم توسعه گلایه بنده این است که در برنامه دولت خیلی با امساک از برنامه ششم نام برده شده بویژه در جایی که باید توجه می شد توجه کمتری شده است.
حشمت الله فلاحت پیشه در جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم به عنوان مخالف کلیات برنامه های پیشنهادی دولت افزود: ما نمایندگان با رای مان هم در ثواب فعالیت های دولت سهیم هستیم و هم احتمالا شریک جرمش خواهیم بود، بهترین اصل در تفکیک قوا این است که دو قوه براساس تعهدات مشترکشان با هم به توافق برسند و این بحث اصلی بنده است.
وی با تاکید بر اینکه به قاطبه وزیران کابینه رای اعتماد خواهد داد گفت: به عنوان موافق وزرای خارجه، راه ، دفاع، کشور ، بهداشت، اطلاعات، اقتصاد و ورزش اسم نوشته ام اما بحث بنده این است که مجلس و دولت باید خودشان را متعهد کنند که برنامه کلانی که باید شکل بگیرد در اجرای آن همکار و همراه باشند که اگر این تعهد شکل نگیرد فردا سیل تذکرات و سوالاتی است که ما در مجلس می بینیم و وقت مجلس و وزرا گرفته می شود.
نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو با بیان اینکه آقای روحانی و همکاران دولت وارث گذشتگان و چهارسال قبل خودشان هستند گفت: ما مسئولیم که سالی یک و نیم میلیون شغل ایجاد کنیم ، 300 هزار شغل برای جبران گذشته است و یک میلیون و 200 هزار شغل نیز آمار سالانه بیکارانی است که اضافه می شوند و ما در قبال آن مسئولیم و تعهد شرعی و قانونی داریم ، انتظار این است که در برنامه دولت سهم تک تک وزارتخانه های دولت مشخص می شد که هر یک چقدر شغل ایجاد می کنند و چقدر برای ایجاد اشتغال سرمایه می آورند .
وی با تاکید بر اینکه برنامه دولت کلی گفته شده است گفت: مردم ما از تکرار شعارهایی همچون مبارزه با فساد، عدالت، اشتغال، مبارزه با قاچاق کالا و ... خسته شده اند دلیل آن هم همین برنامه هایی است که گفته می شود و در آن رقم و زمان قید نمی شود که بدانیم در چه زمانی و چه رقمی مورد دسترسی قرار می گیرد.
نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو افزود: اولین و اصلی ترین مشکل را در همان صفحه 52 برنامه می بینیم که نوشته است هدف کاهش تصدی گری دولت و حرکت به سمت دولت توسعه گراست من از همین دولت توسعه گرا و اجرای ناقص ان نگرانم چرا که هرجا دولت ما دخالت کرده نتیجه منفی گرفته است.
فلاحت پیشه افزود: دو عصر خصوصی سازی در دهه های 70 و 80 داشتیم که همه آنها نتیجه منفی داده کاری که خود رئیس جمهور از آن به عنوان خصولتی سازی یاد می کند یعنی دولت به اسم توسعه گرا بودن و نقش مثبت دخالت خود را انجام می دهد اما یک عده در دولت برای خودشان رانت ایجاد می کنند و مشکلات جامعه شکل می گیرد برای مقابله با این چکار می کنید؟
وی با بیان اینکه ما در بانک ها با دو دسته از گروهها و شرکت ها روبرو هستیم گفت: اول فراریان بزرگ مالی ، پولی و بانکی هستند و دوم ورشکستگان کوچک. در مجلس هشتم هم پشت همین تریبون از پول های وصول نشده و مجهول الوصول صحبت کردم که آن زمان رقمش 35 هزار میلیارد تومان بود اما اکنون 104 هزار میلیارد تومان وصول نشده و مجهول الوصول داریم.
نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو افزود: صحبت های کلی کردیم که به اینجا رسیدیم که فراریان بزرگ مالی کار خودشان را انجام می دهند در حالیکه ورشکستگان کوچک معطل دو میلیون تومان هستند یا عده ای برای وام ازدواج معطلند و کشاورزانی که نمی توانند وام بگیرند و برنامه روشنی در این زمینه ندیدیم .
فلاحت پیشه خطاب به دولت گفت: منع های گذشته را از سر راهشان برداریم چرا ژنرال ها را برای وزارت آموزش و پرورش معرفی نمی کنند کسانی که می توانند به راحتی پول های خودشان را پیگیری کنند.
وی با اشاره به موضوع فرهنگ تاکید کرد: اصل اول قانون برنامه فرهنگ است اما فقط یک دفعه بودجه فرهنگ زیاد شد آن هم ما در مشهد خدمت مقام معظم رهبری رفتیم و ایشان دستور فرمودند ، مجلس هم در یک سال مبلغی را اختصاص داد اما هیچ زمانی رقم بودجه فرهنگ در راستای اهدافش نبوده است.
نماینده اسلام آباد غرب و دالاهو در خصوص احزاب نیز گفت: هنوز احزاب در جمهوری اسلامی ایران زیر پای جناح های سیاسی له می شوند برای همین است که فضای سیاسی ما فضای روشن و قابل پیش بینی ای نیست برای این موضوع هم برنامه بگذارید.بت کلیا: موافق
نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت دوازدهم تشکیل می شود تا با ادامه جهت گیری ها و رویکردهای اصولی دولت تدبیر و امید و اصلاح اشتباهات و کاستی های آن ، متکی بر شعار آزادی ، امنیت ، آرامش و پیشرفت ، مسیری را که تاکنون با همراهی مردم طی شده است ، تکمیل کند.
، یوناتن بت کلیا که در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی کابینه دوازدهم به عنوان موافق سخن می گفت افزود : مسیحیان آشوری ارمنی، زرتشتیان و کلیمیان حمایت خود را از دولت روحانی اعلام می کنند و همراه با دولت برای رسیدن به خواسته های درست و قانونی خود قدم برمی داریم.
وی گفت : مبانی که در برنامه دولت تشریح شده روح قالب در سیاست ها، برنامه ها و اقدامات دولت اعتدال از سال 1396 تا 1400 خواهد بود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه برنامه دولت دوازدهم بر اساس اصول مشروعی بنا شده است افزود : پایبندی به این اصول تا انتهای دولت موجب خواهد شد تا به تدریج نگرش عمومی نسبت به دولت اصلاح شود و دید مثبتی به بخش عمومی و نظام حکمرانی عمومی ایجاد شود .
وی ادامه داد : از این موارد می توان به بهسازی ، بازآفرینی ظرفیت نهاد دولت ، پایدارسازی محیط زیست، حمایت از نسل جوان اشاره کرد که از ویژگی های برجسته برنامه دولت است.
وی گفت: در حوزه اقتصادی برنامه ها دارای سه بخش اساسی است که از یک سو تلاش می شود اقتصاد کلان در وضعیت مناسبی قرار گیرد به این منظور بسته اصلاح سیاست های پولی و ارزی ارائه شده است از سوی دیگر اصلاح نظام مالی دولت و کنترل بدهی دولت مورد توجه قرار گرفته است در همین راستا اصلاح نظام مالیاتی مطرح شده است که یک خواسته دیرپای بخش خصوصی است.
بت کلیا افزود: همچنین اصلاح بازار انرژی و اصلاح صندوق بازنشستگی دو ضرورت هستند که تعویق این برنامه ها ، هزینه های بسیاری به دنبال دارد .
وی گفت : خوشبختانه همه این امور مهم در بخش اول حوزه اقتصاد لحاظ شده و در بخش دوم رشد بلند مدت و مستمر هدفگیری شده است و راه رسیدن به آن توسعه بخش خصوصی و درون گرایی اقتصادی است.
بت کلیا ادامه داد : تجربه کشورمان نشان داده که توسعه بخش دولتی نمی تواند ما را به آرمان توسعه برساند ضمن اینکه تداوم درون گرایی اقتصاد دیگر امکان پذیر نیست و راهی به غیر از برون گرایی و رقابت در بازار جهانی نداریم.
این نماینده مجلس افزود: اصلاح سیاست بازار کار، اصلاح نظام حمایتی، کاهش فقر، اصلاح ساختار سهام عدالت در این حوزه مطرح است و این مجموعه ای جامع است که جوانب مختلف در آن لحاظ شده است.
وی گفت: در حوزه اجتماعی، دولت توجه ویژه ای به بحث

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۱۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: برای کنترل نوسانات ارزی بحث‌هایی در کمیسیون‌های مجلس مطرح شد که در این رابطه دولت مجموعه کارهای مدنظر را در اختیار خانه ملت قرار داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید محمد حسینی امروز چهارشنبه - دوازدهم اردیبهشت- در حاشیه جلسه هیئت دولت و در مجمع خبرنگاران اظهار داشت: در برخی کمیسیون های تخصصی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی بحث‌هایی مطرح بود که با همکاری دو قوه نوسانات ارزی کنترل شود.

وی افزود: همچنین مطرح شد که اگر دولت در این خصوص اعلام نظر نکرده و برنامه خود را اعلام نکند مجلس اقداماتی انجام خواهد داد که بر همان مبنا هم پاسخی تهیه شد و مجموعه کارهایی که در حال انجام است و یا در آینده مدنظر است، تبیین شد و فکر می‌کنم در حال حاضر مساله خاصی وجود نداشته باشد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره چگونگی تعامل دولت و مجلس جدید با ابراز امیدواری از اینکه مجلس دوازدهم بهتر از مجلس فعلی خواهد بود، تصریح کرد: البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم.

حسینی یادآورشد: البته از مجلس آینده هم انتظار داریم همکاری بسیار خوبی با دولت داشته باشند و با اقداماتی که دولت طی نزدیک این سه سال انجام داده مشکلی پیش نخواهد آمد.

ادامه دارد..

کد خبر 749672

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل قالیباف به دولت ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم دارد؟
  • تمرکز منتخبان مجلس دوازدهم بر ایجاد تحول باشد
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است | توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • مجلس، مقدم‌ترین لبه تماس حاکمیت با مردم است/ توجه به تبیین خدمات دولت در مجلس
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • نقش ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس
  • مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست